Орешарски: Основните макроикономически параметри не са влошени

Премиерът обсъди актуалните въпроси на икономическата политика с изпълнителния председател на БСК Божидар Данев и председателя на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев

152 ~ 1 мин. четене

Основните ключови макроикономически и финансови параметри не са влошени спрямо миналата година. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски след среща с представителите на работодателските и бизнес организации, съобщиха от пресслужбата на МС.

Премиерът обсъди актуалните въпроси на икономическата политика и развитие на работна среща в Министерския съвет с изпълнителния председател на БСК Божидар Данев и председателя на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.

Орешарски изтъкна, че в редица сектори има проблеми, които обаче не са функция на последната година, а на по-дълъг период от време. Той подчерта, че основните ключови макроикономически и финансови параметри не са влошени спрямо миналата година.

"Коментирахме различни възможности за решение на ситуацията със Здравната каса и как да се намали напрежението от непремереното говорене на всички политици", изтъкна Божидар Данев.Подкрепи Economic.bg