Орешарски: Разчитам на Пеевски да пребори контрабандата

Премиерът се притеснява от протестите, но е готов да се срещне с демонстрантите

Снимка: БГНЕС

68 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Контрабандата е много по-голяма от годините преди кризата. Разчитам много на Делян Пеевски да подобри събираемостта в бюджета като се бори с контрабандата. Това каза пред журналисти министър-председателят Пламен Орешарски, предаде репортер на Economic.bg.

Изказването на премиера беше направено малко след официалното откриване на Дунав мост 2, който свързва Видин и Калафат. Повод за коментара на Орешарски е недоволството в социалните мрежи след днешния изненадващ избор на Делян Пеевски за председател на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС).

В момента пред Министерски съвет са се събрали няколко хиляди протестиращи срещу избора на Пеевски за шеф на ДАНС. По повод демонстрациите министър-председателят коментира, че протестите го притесняват и ще се срещне с протестиращите.

По-рано днес той се срещна с ръководители на протестите от февруари тази година, които доведоха до свалянето на кабинета "Борисов". Пламен Орешарски каза, че от 40 присъстващи представители на протестиращите са си тръгнали четирима. Думите на премиера потвърди от ефира на bTV лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев.

Подкрепи Economic.bg