Орешарски се среща с македонския премиер

Министри от различни ресори ще проведат двойни срещи в Кюстендил

Автор: Божидара Иванова

Днес премиерът Пламен Орешарски ще бъде на работна среща с македонския министър председател – Никола Груевски в Кюстендил.  Срещата се инициира от македонска страна, като ще включва и редица двустранни срещи на високо ниво междду двете страни.

Министърката на правосъдието – Зинаида Златанова ще разговаря с Владимир Пешевски, който се занимава с икономическите въпроси и заема поста на вицепремиер в кабинета на Груевски в Република Македония.  По въпросите свързани с транспорта и комуникациите ще разговарят министрите на двете страни – Данаил Папазов и Миле Янакиевски. Мнистърът на земеделието и храните от кабинета Орешарски – Димитър Греков ще се срещне с министъра на земеделието, горите и водите на Република Македония – Любчо Димовски. В Кюстендил срещи ще проведат и министрите на външните работи Кристиан Вигенин и Никола Поповски.

Очаква се на срещите да бъдат обсъждани бъдещите икономически взаимоотношения между двете страни и други важни върпоси. Няма да се подмине и нестабилната политическа ситуацията в България след 44-ти дни на протести срещу кабинета Орешарски.

Пламен Орешарски ще се възползва от визитата си в Кюстендил и ще проведе срещни с местната управа  и по специално с областния управител на Кюстендил Иван Каракашки и кмета на градач Петър Паунов, с които ще обсъждат проблемите на града и регионалното развитие.

Коментари: 0