От днес започват засилени проверки в морските курорти

Съвместно с органите на МВР ще бъдат проверявани и плажните ивици за нерегламентирана търговия с храни

136 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Във връзка с настъпващия летен туристически сезон инспектори към Областните дирекции по безопасност на храните в градовете Добрич, Варна и Бургас започват засилени проверки в обекти от търговската мрежа и общественото хранене, съобщиха от пресцентъра на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Проверките по българското Черноморие ще бъдат извършвани в обекти от търговска мрежа и обекти за  обществено хранене, временни и сезонни обекти, както и обекти, намиращи се на територията на търговски комплекси. Съвместно с органите на МВР ще бъдат проверявани и плажните ивици за нерегламентирана търговия с храни.

Целта на проверките преди началото на сезона е установяване на съответствието на обектите с изискванията на действащото законодателство, като срокове за съхранение на храните, правилно съхранение на храни и суровини, етикетиране и други.

Инспекторите ще проверяват и лицата, заети в производството и търговията с храни дали са преминали предварителни и периодични медицински прегледи, както и дали са били проведени обучения относно качеството и безопасността на храните.

Подкрепи Economic.bg