ПИБ и Кирил Домусчиев остават в борбата за БДЖ

Четири фирми продължават да искат държавното дружество

108 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

И четирите фирми, които искат да купят "БДЖ-Товарни превози" ЕООД продължават в надпреварата, съобщиха от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК). От там са решили да допуснат участниците до следващите етапи в конкурса за продажбата на 100% от държавното "БДЖ-Товарни превози", съобщиха от АПСК.

Фирмите, които остават в надпреварата са "Бългериан Карго Експрес" АД на Кирил Домусчиев и "Болкан файненшъл сървисис" ЕАД, което е еднолична собственост на Първа инвестиционна банка АД (ПИБ). Останалите двама кандидати са румънската ТД "Груп Феровиар Роман" АД и австрийското "Донау-финанц транспорт и Бетейлигунгс" ГМБХ.

Приватизационната агенция е издала сертификат за регистрация след закупен информационен меморандум и на четирите дружества. Те отговарят на предварителните изисквания и могат да продължат в следващите етапи на процедурата - извършване правен и финансов анализ да дружеството, извършван на огледи и срещи, а също и подаване на обвързваща оферта.

Достъп до информационната зала ще се дава 4 март 2013 г., а подаване на депозит и обвързващи оферти е до 15 ч. на 12 март 2013 г.

Подкрепи Economic.bg