Пак преасфалтират участък от „Тракия"

Табели с размер на билбордове ще показват накъде е магистралата

7392 ~ 2 мин. четене

Три километра от Лот 4 на АМ „Тракия” ще бъдат преасфалтирани, съобщи след направената инспекция на трасето строителният министър Лиляна Павлова.

Причината не е заради качеството на сместа, а заради несъответстващи нива. „Два километра циментова стабилизация и един километър асфалтово покритие ще бъдат премахнати”, каза Павлова и допълни, че усилията в момента са насочени към тези 17 км от участъка.

"Това, което се вижда днес, е, че има създадена добра организация за работа. Изпълнителят няма да може да пусне предсрочно обекта на 1 август, както беше заявил, но за нас е по-важно качеството", подчерта Павлова. Тя изрази надежда до края на август да се довърши участъкът и тези 17 км. до „Петолъчката” да бъдат пуснати.

Министър Павлова каза още, че най-голямото съоръжение по цялата магистрала – мостът над река "Тунджа", вече е завършен.

След инспекцията на строителството на лот 4 на магистрала „Тракия” председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров съобщи, че табели с размер на билбордове ще бъдат поставени, за да показват накъде е автомагистралата. Лазаров посочи, че в момента на път 1-6, който е на отклонението на „Тракия”, има три табели, които ясно указват накъде е магистралата.

"Разбира се, когато се пътува със 130-140 км, където разрешението е 90 км, логично е да се пропуснат. Въпреки всичко в момента из основи се изрязват всички храсти, треви и всякакъв вид растителност, която може да попречи на видимостта на тези знаци”, посочи инж. Лазаров. Той увери, че качеството на строителството на магистралата продължава да се следи и се вземат ежедневни проби.

Министър Павлова отправи апел към бизнеса, който желае да изгражда бензиностанции по протежение на цялата магистрала, отговорните институции ще съдействат това да стане по-бързо, защото според нея не може по цялата автомагистрала „Тракия” да няма нито една бензиностанция и на шофьорите да им се налага да влизат в населените места, за да зареждат. Министър Лиляна Павлова се обърна и към мобилните оператори - да подобрят обхвата на клетките си, тъй като на много места по трасето той се губи. 

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg