Парламентът може да преразгледа избора на Марковска

Според Бойко Борисов решението на президента да не присъства на клетвата на Венeта Марковска е "мъдър и добърх ход"

Автор: Таня Киркова

Юристи ще потърсят решение на казуса с Венета Марковска. Те ще трябва да проверят дали е възможно парламентът да преразгледа избора на Марковска за Конституционен съдия. Това стана ясно от изказването на премиера Бойко Борисов, предаде репортер на Economymagazine.bg.

Министър-председателят отдели няколко минути по време на брифинга в Министерски съвет след срещата си с шефа на "Газпром" Алексей Милер, за да коментира случилото се при клетвената церемония на новите конституционни съдии днес.

Премиерът нарече "изключително мъдър и добър" ход решението на президента Росен Плевнелиев да си тръгне от Конституционния съд точно преди полагането на клетва на Вената Марковска.

След като аз три пъти я помолих, мисля, че президентът Плевнелиев направи добър ход, коментира Борисов. "Това е изключително мъдър и добър ход на президента, след като аз три пъти помолих г-жа Марковска и тя не разбра, че България трябва да спазва това, което е поела като ангажименти за максимална прозрачност в съдебната система", заяви премиерът.

"Надявам се, ако е възможно, и парламентът да преразгледа избора на Венета Марковска за конституционен съдия. Помолил съм юристите ни да разгледат казуса", обясни още премиерът.

Коментари: 0