Плевнелиев: Не търсете изборни дивиденти в деня за размисъл

Очаквам и незабавна реакция от страна на Централната избирателна комисия, заяви президентът

204 ~ 1 мин. четене

Отнасям се с доверие към действията на институциите и подкрепям техните усилия. Очаквам в кратки срокове резултатите от проверката на прокуратурата и ДАНС. Това каза президентът Росен Плевлениев в изявление до медиите.

"Очаквам и незабавна реакция от страна на Централната избирателна комисия, така че да гарантира законосъобразното провеждане на демократични избори, включително и предприемането на спешни мерки, ако това е необходимо", посочи президентът.

Призовавам преди ЦИК, Прокуратурата и ДАНС да си свършат работата, да не се правят каквито и да било твърдения и изводи, за да се търсят изборни дивиденти в деня на размисъл. Призовавам политическите партии и медиите да уважават правилата на демокрацията", заявява още Росен Плевнелиев.

Президентът направи това изявление по повод откритите по-рано днес нелегални бюлетини в печатница "Мултипринт" в Костинброд.

От пресцентъра на Министерски съвет съобщиха, че отношенията им с въпросната печатница са приключили на 8 май, когато в цялата страна са получени поръчаните бюлетини за изборите в неделя.

Подкрепи Economic.bg