Продават на търг първата кола на Джон Ленън

Автомобилът е с възстановена оригинална боя, с оригиналните си номера и се продава в комплект с писма и документи на изпълнителя

196 ~ 1 мин. четене

Първата кола на Джон Ленън - Ferrari 330 GT от 1965 г., ще бъде предложенана търг в Англия на 12 юли. Организаторите на ауциона – компанията Bonhams 1793, обявиха, че цената на бижуто може да достигне 220 хил. паунда (337 950 долара), предава Reuters.

Световноизвестният битълс е купил синия автомобил, след като взел книжка в началото на 1965 г., който период съвпада с времето, когато ливърпулската група записва хитовия си сингъл „Ticket to Ride“. Ленън, който тогава е на 24 години, закупува колата за 6500 паунда и я кара в рамките на три години, преди да я продаде.

Автомобилът, който ще бъде предложен на търг, е с възстановена оригинална боя, с оригиналните си номера и се продава в комплект с писма и документи на изпълнителя.

Музикантът си избрал модела от няколко луксозни коли от марките Maserati, Aston Martin и Jaguar, които търговци на автомобили докарали в дома му, когато научили, че е взел книжка.

Подкрепи Economic.bg