Плевнелиев открива форум за трансатлантическо сътрудничество

Конференцията ще открие българският държавен глава Росен Плевнелиев

88 ~ 1 мин. четене

Днес от 9.00 часа в хотел "Шератон" ще се проведе форум за дискусии на напредъка в областта на трансатлантическото икономическо сътрудничество и преговорите за създаване на свободна търговска зона между САЩ и Европейския съюз. В дискусията ще участват президентът Росен Плевнелиев, който ще открие форумът. Сред гостите ще бъдат вицепремиерите Даниела Бобева и Зинаида Златанова, депутати, експерти на високо ниво от европейски и американски институции, дипломати и гости от международни компании. 

На конференцията ще бъдат обсъдени съществуващите търговски бариери и възможностите за трансатлантическо партньорство, прозрачността и върховенството на закона като ключови фактори за отворен пазар и трансгранична търговия, както и предимствата, които бъдещото споразумение би донесло на САЩ и страните от ЕС.

Споразумението ТТИП дава възможности за създаване на икономически просперитет едновременно за бизнеса и за гражданите. Европейската комисия предвижда, че един амбициозен проект от такъв мащаб би повишил брутния вътрешен продукт на  европейската икономика с близо 119 милиарда годишно.

Американската търговска камара в България (AmCham) е основана през 1994 г. като доброволна независима организация, обединяваща американски, български и международни компании с представителства в страната. Камарата издава месечното списание „AmCham Bulgaria Magazine” и от 2013 г. Visit Europe guide.

Подкрепи Economic.bg