"По-добре калинки, отколкото криминалинки"

Според мен, е по-добре всяка партия, която носи своята политическа отговорност, да застане зад кандидатите, които представя, каза лидерът на ГЕРБ

140 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

По-добре назначенията да са партийни, партията да си носи отговорност и в същото време да не е като сега - ние не можем да разберем кой, кого е предложил, кой министър от коя партия е, каква политика има, на кой се отчита. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от "Фокус". "По-добре калинки, отколкото криминалинки, които те насадиха по цялата администрация в пълен обем. Гафовете им са десетки", добавя Борисов.

"Според мен, е по-добре всяка партия, която носи своята политическа отговорност, да застане зад кандидатите, които представя. Мисля, че г-н Пеевски сега е разбрал всъщност, че ако му беше приета от парламента кандидатурата, щеше да има много сериозни проблеми за него самия, защото щеше буквално да бъде използван от депутати от БСП и ДПС и да бъде каран да върши мръсната работа. Мисля, че сега, когато панически бягат от него - и Станишев, и Местан, ще си направи своите изводи за какво са го предложили", коментира още лидерът на ГЕРБ.

Борисов отбеляза, че не вижда смисъл в създаването на контракомисия за назначенията в държавния апарат на сегашните управляващи.

Подкрепи Economic.bg