По-висока печалба за собственика на British Airways

Стабилизиране на резултатите на Iberia помогна за ръста на резултата

136 ~ 1 мин. четене

International Airways Group (IAG) - собственик на британския национален превозвач British Airways, е отчел по-висока печалба през третото тримесечие. Положителният финансов резултат е бил подпомогнат от възстановяването на испанската авиокомпания Iberia, която също е под шапката на IAG.

Акциите компанията-майка се изстреляха с 8%, след като отчетената печалба преди данъци за периода юли-септември 2013 г. достигна 609 млн. евро. Година по-рано положителният резултат беше 237 млн. евро.

Печалбите на Iberia за третото тримесечие е достигнала 74 млн. евро спрямо 1 млн. евро за съпоставимия период на миналата година. За юли-септември 2013 г. печалбата за на British Airways се повиши до 477 млн. евро, докато година по-рано беше 268 млн. евро, пише BBC.

IAG прави опити да преструктурира Iberia чрез съкращаване на работни места и намаляване на заплатите в превозвача. Главният изпълнителен директор на IAG Уили Уолш заяви, че представянето на Iberia се е подобрило, но авиокомпанията трябва да продължи да изпълнява своя план за преструктуриране.

Подкрепи Economic.bg