Посещенията на израелските туристи са възстановени на 100%

Според икономическия министър Делян Добрев фалитът на "Бългериан вип турс" няма да се отрази на туристическия сезон

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Броят на израелските туристи вече е толкова, колкото са били прогнозните очаквания в началото на сезона. Това каза пред журналисти в Мадан министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, по време на гостуването си в Мадан и Златоград за миньорските празници. По неговите думи непосредствено след атентата на летище "Сарафово" е имало отлив, но нормалният ритъм на посещенията вече е възстановен.

"За миналата седмица има 28 чартърни полета от Израел, така че туристопотокът от Израел се възстанови на 100% към днешна дата", каза министърът. По негова оценка нормалният ритъм на посещение на израелски туристи е възстановен след посещенията на израелския министър на туризма Стас Мисежников у нас и на Делян Добрев в Израел, благодарение на рекламната кампания в четири от най-големите печатни издания в Израел и интервюта пред телевизии там.

Според икономическия министър фалитът на "Бългериан вип турс" няма да се отрази на туристическия сезон. Той посочи, че са предприети навременни мерки от страна на министерството съвместно с целият туристически бранш, с туроператорите и хотелиерите, за да не се стигне до ситуация, подобна на миналогодишните проблеми с "Алма тур".

Той говори и за високите цени на горивата, като според него е малко вероятно горивата да достигнат цена от 3 лв. "Обикновено през всеки август се наблюдава един пик в цената на горивата", допълни Добрев. По негова прогноза през септември, ако няма военен конфликт или някое друго извънредно събитие в света, цените на масовия бензин и на дизела би трябвало леко да намалеят.

Коментари: 0