Повдигнаха обвинение и на ексфинансовия директор на "Петрол"

Цветан Димитров е с парична гаранция от 30 хил. лева

Обвинения за присвояване на средства от "Петрол холдинг” АД получи и бившият ръководител на отдел "Финанси и икономика” в дружеството Цветан Димитров, съобщи БТА.

Димитров се сдоби с обвинение за финансови злоупотреби само няколко часа,след като бизнесменът Денис Ершов бе пуснат под гаранция срещу 500 хил. леваКакто е известно, Софийската градска прокуратура му повдигна обвинение за длъжностно присвояване на 1 млн. лева от „Петрол”, дадени му за консултантски услуги и представителни разходи за възстановяване на компанията.

В столичното следствие, където беше отведен днес, петролният бос заяви, че не е присвоявал пари и дори е изпратил нотариална покана, за да отчете как са изразходвани средствата, които е получил.

Ершов определи разследването като опит за сплашване и нарече случващото се евтин спектакъл. По думите на адвоката му Анна Попова клиентът й ще обжалва.


Говорителят на Софийската градска прокуратура Румяна Арнаудова обяви, че финансовият директор на дружеството Цветан Димитров е с парична гаранция от 30 хил. лева.

Коментари: 0