Превозвачите ще търсят сметка от "Автомобилна администрация"

Представители на бранша ще дойдат в София, за да разберат кой е разпоредил облекчаване на режима за турските превозвачи

44 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Представители на българските превозвачи ще дойдат до София утре, за да разберат кой и защо е разпоредил да се облекчи режимът за контрол върху турските им колеги. Това съобщи за "Фокус" Илиян Филипов, член на Управителния съвет на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ). От днес сутринта движението на камиони през ГКПП "Капитан Андреево" е блокирано заради недоволството на турските превозвачи от рутинните български проверки.

Филипов обясни, че разпореждането е дошло от ръководството на "Автомобилна администрация". "Утре сутринта ще отидем в София, за да разберем как се е стигнало до това решение и кой го е разпоредил, по какъв начин ще бъде облекчен режимът", посочи Филипов.

Блокадата на ГКПП "Капитан Андреево" от турски автомобили продължава вече близо 12 часа. "Турските автомобили продължават да стоят напряко на границата от турска страна и стачкуват, тъй като ще ги контролираме в България", заяви Филипов. Той посочи, че към момента не е запознат колко е дълга опашката от автомобили при ГКПП "Капитан Андреево".

Той каза още, че няма информация дали блокадата ще продължи през цялата нощ, защото това е решение на турските шофьори, които са направили блокадата и само те знаят кога ще я вдигнат.

Подкрепи Economic.bg