Президентът призова за спокойствие и разум

Най-важното сега е стриктно да се придържаме към правилата на Конституцията, заяви Росен Плевнелиев

88 ~ 1 мин. четене
Автор: Мария Владимирова

В първия си коментар след подадената оставка на правителството президентът Росен Плевнелиев призова за спокойствие и разум.

Кризисните ситуации не са нещо непознато в съвременната ни история, посочи държавният глава. Според него най-важното в настоящия момент е и гражданите, и политиците, всички "да подходим със спокойствие и разум и така да запазим и да защитим основите на правовия ред в България".

Плевнелиев призова протестите да протичат по мирен и демократичен начин, за да намерим най-добрите решения и да дадем пример на тези след нас за отговорно поведение. "Защото това е нашата държава, в нея живеем ние и децата ни", казва в изявлението си президентът.

Президентът заяви, че в такива моменти е най-важно стриктно да се придържаме към правилата на Конституцията. В изявлението му се посочва, че поколения българи са се борили за това да имаме днес правова и демократична държава. "България през 2013 не е България през 1997 година", коментира Росен Плевнелиев.

Да, има сериозни проблеми и ние няма да бягаме от тях", обяви държавният глава. Той добави, че гражданите имат своите основателни искания и те ще бъдат чути. "Ще намерим решения и ще го направим по законен и демократичен начин. Така ще запазим образа на страната ни и ще докажем, че гражданската енергия е градивна и полезна", се казва в изявлението му, разпространено от прессекретариата на президентството.

Подкрепи Economic.bg