Президентът заминава на визита в Германия

Росен Плевнелиев ще говори в Берлин за България и кримската криза в Деня на Европа

Автор: Economic.bg

Президентът Росен Плевнелиев ще бъде на работно посещение във Федерална република Германия. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В рамките на визитата си държавният глава ще обсъди възможностите за насърчаване на икономическото партньорство и германските инвестиции в България и ще обмени позиции по въпроси от европейския и международен дневен ред.

В Щутгарт Росен Плевнелиев ще участва в отбелязването на Деня на Европа.В двореца „Белвю“ в Берлин държавният глава ще разговаря с федералния президент Йоахим Гаук и ще се срещне с представители на българската общност.

В Деня на Европа, 9 май, в 10.00 часа местно време президентът Росен Плевнелиев ще даде пресконференция на тема „Югоизточна Европа и България в контекста на Кримската криза“. В Берлин държавният глава ще разговаря и с федералния министър на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер.

В Щутгарт президентът Росен Плевнелиев ще се срещне с министър-председателя на Баден-Вюртемберг Винфрид Кретчман, а в 19.00 часа местно време ще изнесе лекция на тема „Защо имаме полза от Европа – визията на една нова държава-членка“.

Коментари: 0