Принц Едуард на тридневно посещение у нас

Поводът е 100-годишнината от началото на Първата световна война

Негово кралско величество херцогът на Кент принц Едуард е на тридневно посещение у нас. Поводът е 100-годишнината от началото на Първата световна война.

Президентът Росен Плевнелиев и принц Едуард ще отдадат почит към загиналите във войната на церемония в Софийските централни гробища.

След възпоменателната церемония Негово кралско величество ще се срещне с министъра на външните работи Кристиан Вигенин и ще бъде домакин на прием за британска бизнес делегация и техните български партньори.

Херцогът на Кент пристигна в България вчера. Той положи венец пред паметника на Незнайния войн и разговаря с българския държавен глава. По време на срещата си Плевнелиев е подновил поканата си към Кралица Елизабет II да посети България.

Принц Едуард е внук на крал Джордж Пети. Титлата – херцог на Кент наследява от баща си през 1942 година. Майка му е принцеса Марина и е правнучка на руския император Александър II. Занимава се активно с благотворителна дейност. Президент е на Клуба по тенис и крикет, който организира турнира “Уимбълдън”.

Коментари: 0