Протестиращите блокираха кортежа на Орешарски

Недоволни от властта граждани застанаха на пътя на правителствената кола, след като министър-председателят напусна сградата на Софийска градска художествена галерия

112 ~ 1 мин. четене

Стотици протестиращи блокираха кортежа на премиера Пламен Орешарски в центъра на столицата. Недоволни от властта граждани застанаха на пътя на правителствената кола, след като министър-председателят напусна сградата на Софийска градска художествена галерия, където откри изложбата на Жул Паскин "От Видин до Париж".

Протестиращите скандираха "Оставка", като бяха изтръгнали и няколко колчета от тротоарите. Въпреки това премиерът успя да се качи в колата си, пазен от полицаи и служители на НСО. Служители на реда ескортираха пеша автомобила на премиера, предпазвайки го с телата си.

Напрежението продължи да ескалира, след като хората започнаха да обръщат контейнери за боклук по пътя на кортежа. Към живата полицейска сила се включиха и служители с мотори. С усилия кортежът успя да се измъкне от "хватката" на протестиращите и продължи по пътя си.

Междувременно протестите срещу правителството продължават 117-и пореден ден. Пред сградата на Министерски съвет преди 19.30 часа се събраха близо 1000 души, които изразиха недоволството си от решението на Конституционния съд във връзка с казуса "Пеевски".

Подкрепи Economic.bg