"Протестна мрежа" кани студентите на протест на 1 октомври

Поводът е откриването на академичната година в Софийския университет "Св. Климент Охридски"

112 ~ 1 мин. четене

"Протестна мрежа" призовава студентите да се включат към 110-ия пореден ден от протестите срещу кабинета "Орешарски" в столицата. Поводът е откриването на академичната година в Софийския университет "Св. Климент Охридски" на 1 октомври.

"На 1-ви октомври се открива учебната година в българската Алма Матер – Софийският университет „Св. Климент Охридски”. На същия ден ще се проведе и 110-ият пореден протест #ДАНСwithme срещу настоящото управление на страната, с искания за #оставка на кабинета на Пламен Орешарски и насрочване на нови парламентарни избори", гласи съобщението.

"Поздравяваме всички студенти, които са заедно с нас през изминалите три месеца, и призоваваме техните колеги да се присъединят към протестното движение. По цял святстудентската общност е онзи естествен коректив, чувствителен индикатор на дефицита на справедливост. Студентите винаги реагират срещу порочното управление и генерират обществена промяна".

Много от вас са част от десетките хиляди, протестиращи от 14 юни насам. С началото на новата учебна година очакваме още по-многобройно участие на академичната общност. Студентите ще влеят свежа сила в протеста, за да довършим заедно едно напълно компрометирано и загубило всякаква морална легитимност управление – първото правителство в 125-годишната история на Алма Матер, чийто образователен министър не поздрави академичната общност в деня на основаването на университета 27 септември… Ако не си протестирал, все едно не си бил студент!, завършва съобщението.

Подкрепи Economic.bg