RWE съкращава 2 500 служители в Германия

Според информацията те ще се случат в следващите няколко години и са продиктувани от свиването на енергийното потребление в Европа

124 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

RWE - втората най-голяма комунална компания в Германия, ще уволни 2 500 служители, пише Reuters, като се позовава на свои източници. Съкращенията ще са в германския бизнеса с производство на електроенергия. Според информацията те ще се случат в следващите няколко години и са продиктувани от свиването на енергийното потребление в Европа, което пък е предизвикано от затварянето на част от промишлените производства.

Според информационната агенция общият брой на съкратените служители на компанията ще достигне 3 400 души, като освен в Германия, намаление на персонал ще има във Великобритания и Холандия.

Засега от RWE са отказали коментар. Повече информация ще бъде изнесена на 14 ноември, когато ще бъдат обявени и финансовите резултати за деветмесечието.

Също така германската компания планира да намали наполовина персонала при бизнеса си с възобновяема енергия. В момента там работят около 1 500 души, пише бизнес изданието Handelsblatt , позовавайки се на източници от компанията.
 

ГЛАСУВАЙТЕ за Социално отговорната компания на 2013 г.

Подкрепи Economic.bg