Рекордните 150 предложения за лого на европрограмите

Победителят ще бъде обявен на 1 ноември

Снимка: БГНЕС

292 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Рекордните 150 кандидати се включиха в конкурса за изработка на лого и послание за европейските фондове през новия програмен период 2014-2020 г. Проектите им бяха представени Министерски съвет (МС) в присъствието на вицепремиера и министър на правосъдието Зинаида Златанова.

"Когато говорим за Европа, не говорим само за пари. Новото лого и послание ще са лицето ни пред Европа - те трябва да се послания не са само на администрацията, но и на всички, които работят професионално с европейските средства и на всички, които се ползват от европейските фондове", заяви при представянето Златанова. Тя изрази радостта си от големия интерес към конкурса.

Вицепремиерът припомни, че общият награден фонд на конкурса е по-малко от 20 хил. лв. "Убедена съм, че работата на кандидатите не е била лека и съм сигурна, че работата на журито ще бъде още по-трудна", добави Зинаида Златанова, цитирана от правителствената пресслужба.

15-членно жури, под ръководството на проф. Виктор Паунов, председател на Общото събрание на Националната художествена академия, ще оценява и класира получените предложения. Новото лого и послание на България за следващия програмен период ще бъдат обявени на 1 ноември 2013 г. - Деня на народните будители. Победителят ще получи награда в размер на 5 хил. лв. и екскурзия за двама до Брюксел. 500 лева е наградата за победителя в конкурса, който ще се проведе във Facebook.

66 от 150-те предложения са подадени от София, 12 предложения идват от Пловдив, 5 - от Велико Търново. Едва 8 предложения са подадени от фирми, а всички останали са от физически лица. Най-младият участник е на 18 години, а най-възрастният на 71 години. Комисията запазва правото си да изиска от класирания на първо място участник да внесе корекции в предложението си, без да се променят цялостната концепция и визуално послание.

Подкрепи Economic.bg