Румен Петков вини БСП в дискредитиране на „Южен поток“ и „Белене“

Драгомир Стойнев тръгна да прави VII блок в Козлодуй по един скандален начин, казва кандидат-депутатът от АБВ

Румен Петков вини БСП в дискредитиране на „Южен поток“ и „Белене“

БСП направи всичко възможно да дискредитира проектите за АЕЦ „Белене” и газопровода „Южен поток”. Това каза за предаването „Факторът Кошлуков” по ТВ7 Румен Петков, водач на листата на Коалиция АБВ в 30-и МИР.

Политикът атакува бившия си съпартиец и ексминистър на икономиката и енергетиката. „Заместник-председателят на БСП Драгомир Стойнев тръгна да изгражда реактор в Козлодуй и то по един доста скандален начин, по който злепостави партньорите от „Уестингхаус” – това е една от емблемите на задкулисието”, коментира Петков.

По думите му, БСП не е изпълнила втория си ключов ангажимент – да премахне плоския данък. „БСП имаше коалиция на плоския данък в парламент – ГЕРБ, БСП и ДПС. Имаше различни формати на коалиции, които обаче бяха все за сметка на българския гражданин”, подчерта Петков. 

Петков каза, че АБВ на експрезидента Георги Първанов нямала просто "близкосрочни и средносрочни цели". „АБВ е кауза и ангажимент към избирателите. АБВ има няколко основни цели и то със самочувствието на новосъздадена партия, която в много кратък период съумя да изгради структури в голяма част от страната”, похвали партията Румен Петков. 

Коментари: 0