Руската "Аерофлот" ще превозва Манчестър Юнайтед

Контрактът влиза в сила от 1 юли 2013 и е в рамките на следващите 5 години

Руските авиолинии "Аерофлот" подписаха 5-годишен договор за спонсорство с Манчестър Юнайтед и вече е официален превозвач на клуба. Параметрите на сделката не са обявени публично, но в комюникето на „Аерофлот” се уточнява, че авиокомпанията ще осигурява „стратегически съвети за пътувания на клуба и неговите представители”.

Това бе обявено на тържествена церемония, състояла се на "Олд Трафорд" в присъствието на генералния директор на "Аерофлот" Виталий Савьольов, търговския директор на Юнайтед Ричард Арнолд, мениджъра Дейвид Мойс и играчите на отбора. Контрактът влиза в сила от 1 юли 2013 година. В авиопарка на компанията ще бъде обособен и самолет, носещ логото на английския тим.

"Аерофлот" е визитната картичка на Русия, а Манчестър Юнайтед-гордостта на Великобритания", заяви генералния директор на авиопревозвача Виталий Савьольов. Според него отборният дух, настройката за победа, гордостта от историята и стремежът към постоянно развитие са факторите, които обединяват двете марки.

Търговският директор на Юнайтед Ричард Арнолд, изрази радостта си, че в семейството на спонсорите на отбора се присъединява близка по дух компания.

"Това е първата търговска сделка на клуба в Русия, където по изчисления има 18 милиона привърженици на Юнайтед, което говори за потенциала на нашето партньорство", допълни Арнолд.

Коментари: 0