"СЖС Технос" с най-ниска оферта за надзор на Северната тангента

Проектът е съфинансиран по Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 г. чрез Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет

3836 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Обединение "СЖС Технос – СЖС България" предостави най-ниската оферта за строителен надзор на Северната скоростна тангента в София. Предложението е на стойност 49 хил. лв за месец. Това стана ясно след като ценовите предложения на участниците в публичната покана бяха отворени днес в Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), съобщиха от ведомството. Най-високото ценово предложение е от страна на "Ежис Пътища – България", чиято оферта е на стойност 145 хил. лв за месец.

Северната скоростна тангента е проект на Столичната община и Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Той предвижда свързването на отклонението на магистралата "Калотина – София" със Софийски околовръстен път до възела при бул. "Ботевградско шосе" в София.

АПИ даде ход на обществената поръчка за проектиране и строителство на Северната тангента на столицата през октомври 2012 г. Месец по-късно 11 фирми и сдружения подадоха оферти за строителството на отсечката. Две италиански компании в съвместното предприятие "Салини – Импреджило" дадоха икономически най-изгодната оферта за изграждането на отсечката, която е с дължина от 16.5 км. Най-ниска цена – 149.9 млн. лв, подаде консорциум ХПВС-ССТ, в който влизат "Хидрострой" АД, "Пътни строежи Велико Търново" АД, "Пътинженерингстрой" АД, "Пътстрой Бургас" ЕООД и "Водстрой 98" АД.

Проектът е съфинансиран по Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 г. чрез Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет.

Коментари: 0