Samsung отговаря на Apple с 64-битов смартфон

Предполага се, че корейският гигант ще заложи на 64-битовата архитектура ARMv8

Автор: Божидара Иванова

Корейският гигант Samsung подготвя смартфон от ново поколение с 64-битов процесор. Плановете на компанията разкри шефът на мобилното подразделение на Samsung в Корея Дж. К. Шин в интервю за Korea Times. Това ще бъде отговорът на компанията на обявения по-рано тази седмица от Apple смартфон 5S с 64-битов процесор и операционна система iOS, съобщи TechNews.

По думите на Шин следващите смартфони на компанията ще имат 64-битови процесори. Логично е да се предположи, че новият процесор ще бъде вграден във флагманските модели на корейския производител.

Предполага се, че корейският гигант ще заложи на 64-битовата архитектура ARMv8, която се разработва от британската компания ARM. Samsung вече има множество лицензи на ARM и се очаква да вгради 64-битовия чип в модела Galaxy S5.

Само преди дни Apple представи моделът 5S, който ще бъде наличен в три цвята – бял, черен и златист. Устройството разполага с 64-битов процесор A7 и е първото, което използва подобен чип в смартфон. 5S има и технологията “Touch ID”, която удостоверява самоличността чрез пръстов отпечатък. Целта е да се замени използването на код при заключване.

Коментари: 0