Семерджиев "забравил" да декларира апартамент в Несебър

Председателят на ДКЕВР не е декларирал и задължение към банка в размер на 90 000 евро, обезпечено с учредяване на законна ипотека върху посочения имот

212 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев е "забравил" да декларира апартамент в Несебър с площ 168 кв.м. Това показва публикуваното днес заключение за несъответствие в декларациите на лица, заемащи висши държавни длъжности, подадени през 2012 г., на Сметната палата.

"Подал уведомление. Не е декларирал покупка и продажба на апартамент с площ 168 кв.м. и паркомясто с площ 17 кв.м. в гр. Несебър, както и задължение към банка в размер на 90 000 евро, обезпечено с учредяване на законна ипотека върху посочения имот", е констатацията на сметната палата.

Сметната палата публикува списъци на лицата по чл. 2, ал. 1 от Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности. проверката е на лицата с ежегодни декларации или уведомления, подадени през 2012 г., с встъпителни и финални декларации от 15 ноември 2011 г. до 15 ноември 2012 г.

Общо 90 са лицата, за които проверките на ежегодните декларации или уведомления са приключили със заключение за несъответствие. 201 са лицата, за които проверките на встъпителните и финалните декларации са приключили със заключение за несъответствие.Подкрепи Economic.bg