Siemens и VMS в обща битка с рака

Сътрудничеството между софтуерният гигант и производителя на медицински изделия предвижда съвместното предлагане на продукти за образна диагностика и лечение в областта на радиационната онкология в страни от целия свят

Сектор Здравеопазване на Siemens и американският производител на медицински изделия и софтуер за лечение на ракови заболявания Varian Medical Systems подписаха стратегическо глобално партньорство за предоставяне на решения за диагностика и лечение на онкологични заболявания.

Сътрудничеството предвижда съвместното предлагане на продукти за образна диагностика и лечение в областта на радиационната онкология в страни от целия свят. Двете компании ще разработват софтуерни интерфейси между системите си за лечение и ще проучат възможностите за съвместно разработване на нови продукти за образно направлявана лъчетерапия и радиохирургия.

Съгласно споразумението, Varian ще представляват продукти за образна диагностика на Siemens (компютърни томографи, ПЕТ-скенери и ядрено-магнитни резонанси) в лъчетерапевтични клиники по света, започвайки незабавно в повечето големи пазари и последващо разширяване в Северна Америка до края на годината. Сектор Здравеопазване на Siemens ще представлява пред своите клиенти оборудването и софтуера за лъчетерапия и радиохирургия на Varian. Това ще позволи на двете компании да предлагат цялостни решения от образна диагностика до лечение.

Siemens ще продължи да обслужва и поддържа своята инсталирана база от около 2 000 медицински линейни ускорителя по целия свят. Споразумението ще предостави на клиентите на Siemens повече възможности за избор на терапевтично оборудване, тъй като много амортизирани ускорители ще бъдат подменени. Varian и Siemens ще разработят интерфейси, които ще свържат онкологичния информационен софтуер ARIA® на Varian с ускорителите и системите за образна диагностика на Siemens. Така клиники по целия свят ще получат повече възможности за подобряване на работния процес и оптимизиране на операциите.

„С тази стъпка в рамките на „Програма 2013“ на сектор „Здравеопазване“ на Siemens ние ще затвърдим позицията си на лидер в областта на образната диагностика и радиационната онкология. Компанията ще продължи да обслужва сферата на радиационната онкология и да помага за подобряване лечението на раково болните по целия свят с високо качество на решенията за образна диагностика и лечение“, заявява Валтер Мецендорфер, главен изпълнителен директор на „Радиационна онкология и компютърна томография“ на Siemens.

Коментари: 0