Слаби резултати на McDonald's за тримесeчието

Приходите на компанията са се повишили до 7,08 млрд. долара от 6,92 млрд. долара година по-рано, а нетната печалба нараства с 3,7%, но и двата показателя остават под очакваното от анализатори

McDonald's Corp отчете по-ниски от очакваното приходи и печалба за второто тримесечие на тази година, съобщава Bloomberg. Акциите на компанията веднаха спаднаха с 2,7% до 97,55 долара в Ню Йорк.

Приходите на компанията са се повишили до 7,08 млрд. долара от 6,92 млрд. долара година по-рано, като те бяха леко под прогнозираните 7,09 млрд. долара. Печалбата на компанията възлиза на 1,38 долара на акция, на фона на очакваните 1,40 долара. За сравнение, през същото тримесечие на миналата година печалбата й е била 1,32 долара на акция.

Основната причина за слабите резултати въпреки повишенията са ниските продажби в Европа и Азия, които са съдействали за незадоволителните резултати на една от най-стабилните компании в света. Така нетната печалба нараства с 3,7% до 1,4 милиарда щатски долара. Валутни колебания на обменния курс също са оказали влияние на резултата.

Главният изпълнителен директор Доналд Томпсън се опитва да привлече потребителите с по-евтини стоки, като например "продуктите за долар" в САЩ и комбинираните менюта в Европа.

"Продажбите в световен план вероятно ще бъдат без промяна и през следващото тримесечие, така че финансовите резултати на компанията до края на годината ще останат под съмнение", заяви още Томпсън.

Коментари: 0