Станишев: Тухла по тухла възстановяваме държавата

Лидерът на БСП разказа виц за АБВ пред социалисти във Варненско

Цитат на деня:

100 ~ 2 мин. четене

Винаги съм знаел, че освобождаването от тази балканска диктатура на Борисов и Цветанов няма да е лесна, но се оказа наистина трудно. Тухла по тухла възстановяваме държавата. Пред следващите месеци правителството ще предложи за приемане антимонополистките закони, за да има нормална конкуренцията и държавата да почва да отлепва. Това каза лидерът на БСП Серегй Станишев пред съмишленици и съпартийци в местността Шерба край село Гроздево, община Долни Чифлик, Варненско. Социалистите почетоха паметта на загиналите четирима партизани от четата "Народна дума" преди 71 години. Те са избити на 2 февруари 1943 година от 200 полицаи и жандармеристи, съобщава "Стандарт".

"Да не допуснем ГЕРБ да се върне във властта - това е национална отговорност на БСП", заяви Станишев. Той посочи, че точно БСП се е противопоставила на отровния модел на плечкосване за последните 4 години, когато е управлявала ГЕРБ.

Няма какво повече да коментирам за АБВ. Но ще кажа виц, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев и разказа:

Един фен на БСП се изправил да протестира срещу централата АБВ с бял лист.
- Защо с бял лист? Нищо не пише?, попитали го останалите.
- Нищо не пише, защото всичко е ясно, отсякъл протестиращият.

В настоящата година БСП трябва да бъде първа политическа сила на европейските избори, което е не важно само за България, но и за европейския парламент и това ще обърне посоката на Европа в ляво, както и нейната социална и демократична политика, посочи още лидерът на левицата.

"Според последното проучване, колкото и да е прогнозно, в страните-членки на ЕС се оказва, че ще има почти паритет между ПЕС и ЕНП в Европейския парламент - тоест 218 на 214 депутати. Сега разпределението е 270 за ЕНП и 190 за социалистите", припомни Станишев.

 

 

Подкрепи Economic.bg