Стотици окупираха Парламента

Идеята за демонстрацията е на "ранобудните студенти"

132 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Стотици недоволни от управлението на кабинета "Орешарски" се събраха тази сутрин пред сградата на Народното събрание, за да го окупират символично. Между паметника "Цар Освободител" и сградата на Народното събрание има около 500-600 души, които скандират "Вие сте позор", "Оставка и затвор" и "Оставка веднага!". Булевард "Цар Освободител" е блокиран между бул. "Васил Левски" и "Георги С. Раковски", а хората на протеста се увеличават постоянно.

Идеята за демонстрацията е на "ранобудните студенти", които продължават окупацията на университети в страната. Специално за акцията пристигна и група от 25 протестиращи студенти от Пловдив. Младежите в Софийски университет "Св. Климент Охридски" (СУ) очакват към тях да се присъединят и представители от други ВУЗ-ове.

Очаква се недоволни студенти и участници в #ДАНСwithme да направят жива верига около сградата на парламента и по този начин символично тя да бъде окупирана.

Към момента на площад "Народно събрание" множеството се представлява от повече от 350 души. Броят на недоволните обаче продължава да расте. Има засилено полицейско присъствие и жандармерия, както и присъствие на специални части. Около страничния вход на парламента има повече от осем патрулни коли на жандармерията. По този начин беше направена стена от патрулните коли на жандармерията, за да не се виждат депутатите, които влизаха в Народното събрание.

По-рано във вторник представител на "ранобудните" студенти призова акцията да протече без провокации и агресия.

Междувременно в сградата на парламента депутатите избраха Алиосман Имамов за заместник-председател на Народното събрание, след като доскорошният, Христо Бисеров, подаде оставка на 3 ноември от всички ръководни постове, които заема.

Подкрепи Economic.bg