Строят мост при Силистра с пари от Дунавската стратегия

Това ще превърне региона в привлекателно място за инвестиции и туризъм, каза Лиляна Павлова

Третият мост над река Дунав в района Силистра – Калараш може да бъде финансиран като проект от Дунавската стратегия. Това заяви евродепутатът Мария Неделчева днес в Силистра, където се проведе първата маса от обществения дебат "Дунавската стратегия - възможност да градим регионите в Европа".

Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, потвърди ангажимента на българското правителство за реализацията на проекта. "Построяването на трети мост при Силистра ще ни помогне да развием региона и да го превърнем в привлекателно място за инвестиции и туризъм", каза Павлова.

"Дунавската стратегия ще даде възможности за реализацията на инфраструктурни обекти, финансирането на проекти, свързани с опазването на околната среда", каза Неделчева. Тя допълни, че в рамките на Дунавската стратегия България и Румъния ще координират развитието на проектите в сферата на туризма и културата, а заедно с Германия имаме отговорната задача да координираме проектите, свързани с борбата с организираната престъпност и корупцията.

Коментари: 0