Студенти окупираха зала 321 във Великотърновския университет

Готви се окупация и на сградата на Университета за национално и световно стопанство (УНСС)

140 ~ 1 мин. четене

Студенти окупираха зала 321 във Великотърновския университет, съобщават от Протестна Мрежа.  „Аудитория 321 във Великотърновския университет е окупирана! Символиката в обратното броене не може да се избегне! 3-2-1!”, допълват от антиправителствения сайт Noresharski.com. 

Студенти готвят окупация и на сградата на Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Организацията протича в социалната мрежа "Фейсбук", като до този момент над 200 души са потвърдили участието си в блокадата на университета. Автор на събитието е "Студенти УНСС" "В знак на солидарност към другите университети, нека покажем, че и ние сме с тях. Оставка за правителството", се посочва в страницата на събитието. Очаква се окупацията на УНСС да започне на 29 октомври.

Днес пък ректорският съвет прие декларация, с която свиква извънредно заседание на Академичния съвет за обсъждане на ситуацията с окупацията на Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Трети ден Ректоратът е окупиран от студенти, които настояват за оставка на правителството и предсрочни парламентарни избори. Задачата на съвета е да намери начин за нормално протичане на учебния процес в сградата, където се обучават над 14 хиляди студенти. Част от преподавателите подкрепиха протеста.

Подкрепи Economic.bg