Създателите на Twitter пуснаха нов сайт за споделяне

Целта на компанията е да подобри качеството на съдържанието в интернет

Основателите на Twitter Биз Стоун и Евън Уилямс aнонсираха официално своята нова услуга Medium. Както подсказва и името  - идеята на уеб платформата е да позволи съвместната работа с различни видове медии.

"Много други услуги успешно намалиха трудностите при споделянето на информация, но по отношение на качеството й е постигнат твърде малък прогрес. Чудесно е, че днес всеки може да бъде медийна компания, но ще бъде още по-добре, ако имаше и повече начини да работиш с други хора", казва Уилямс, цитиран от сайта C-Net.

 За да постигнат тази цел, от компанията създават платформа, в която не просто потребителите могат да качват съдържание (текст и снимки), но и да го обвързват в различни колекции. Съдържанието в тях няма да се подрежда по хронология, а по постигнат висок рейтинг.

"Medium е така направен, че да позволи на хората сами да решат колко активни да бъдат в него. „Ние знаем, че повечето хора просто четат и разглеждат съдържанието. И това не е проблем.  Когато някой изяви желание, може чрез кликване да даде индикация дали нещо му се е сторило интересно. Постването в Medium (което все още не е позволено за всички - бел.ред.) става много лесно, без да принуждава потребителите да стават блогъри или да се притесняват дали ще успеят да привлекат интереса на аудиторията”, обяснява още Уилямс.

Коментари: 0