Терзиева: Над 14 млн. лв. са инвестирани за подготовка за зимния период

По думите на регионалния министър републиканските пътища са готови за зимни условия

212 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

"Над 14 млн. лв. са инвестирани за подготовка на зимния период, а 60 млн. лв. са отделени за цялата зима". Това заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева в предаването "Здравей България" по Нова ТВ. По думите й подготовката на министерството за зимния период е започнала от 15 ноември и към момента републиканските пътища са готови за зимни условия.

Министър Терзиева призова всички шофьори да се съобразяват с пътната обстановка и да бъдат със зимни гуми. "Взимаме всички мерки, но не може да се борим с природата", добави още тя. Регионалният министър заяви, че има специален номер (0700 130 20), на който ще се приемат сигнали за обстановката по пътищата.

Терзиева обясни, че магистралите остават приоритет, но новата политика на правителството е насочена към реконструкция и рехабилитация на регионални пътища. Програмата предвижда от 70 до 100 млн. лв. да се заделят за тези пътища. Регионалният министър заяви, че  около 420 млн. лв. от средствата за регионално развитие вече са разплатени.

По думите й предстои строителство на нови участъци с дължина 142 км. Терзиева заяви, че днес се обявява търга за проектиране на отсечката от Ябланица  до разклона на Плевен. Проектирането ще бъде за около 60 км отсечка, за която ще бъдат заделени около 1 млн. лв. "Очаква се строителството да започне от пролетта", добави още министър Терзиева.

Подкрепи Economic.bg