Топ 10 бързи закуски за заети хора

Особено важно е сутрин да имаме балансирана закуска, за да можем да бъдем максимално пълноценни през деня

Бърз душ, скоростно обличане и крос по стълбите към колата или спирката, за да стигнете поне един път на работа навреме. В офиса, евентуално време за чаша кафе на крак, и  се залавяте със задачи...А къде остана закуската?

10. От вечерята

Всичко, каквото е останало от снощната вечеря, може да свърши страхотна работа за сутрешна закуска. Вариантите са два: избирате между студена закуска или леко притоплена закуска. Ако заложите на втория, то: изваждате вечерята от хладилника, слагате я в тиган, чупите едно яйце, оставяте за няколко минути. Още по-бързия вариант: само го затопляте и го поръсвате със сирене за по-добър естетически вид. Имайте предвид, че закуската от снощното ядене има и едно неоспоримо доказателство – пести пари.

9. На филийка

Няколко минути в тостера, няколко секунди за намазването на масло, конфитюр или мед и сте приготвили перфектната закуска с чаша портокалов сок, например.

8. Сладкиш

Всички ги обичат. Mожете да приготвите нещо сладко и сами, но за по-динамичните – има поръчки по домовете, които най-добре да направите още от предишния ден.

7. Пържени яйца

Много от заетите хора все още намират няколко свободни минути сутрин, за да си изпържат две три яйца. Ако все пак не сте от тези, които стават при първото иззвъняване на будилника, но пък държите да живеете здравословно, можете да ги приготвите от вечерта и да ги приберете в хладилника.

6. Мюслени вафлички

Богати на енергия и без да губите време за приготвяне. Единственото, което трябва да направите е да се запасите с достатъчно количество за цяла седмица.  Продължителната употреба обаче не е препоръчителна, тъй като тези лакомства не могат да заредят организма с всички нужни му вещества.

5. Бисквита с кафе или чай

Почти сме сигурни, че това е вашият избор за стартиране на деня, но без бисквитата. Тя обаче не бива забравяна, особено, ако към кафето традиционно палите и цигара.

4. Шейк

„Да си изпиете закуската” също е от добрите варианти. В готварските книги или в интернет е пълно с рецепти за шейкове. Разбира се, експериментите са позволени и почти не можете да сгрешите. Все пак най-харесваният шейк е банановия. Към него можете да прибавите освен задължителното прясно мляко и няколко ядки, а след това в блендера.

3. Зърнени храни

Зърнените храни са перфектното сутрешно хапване за работещите хора. Те са полезни и хранителни. Все пак храните и децата си с тях.

2. Овесена каша

Стандартна закуска. Като се има предвид, че отдавна в магазините се продават инстантни овесени каши. Това, за което трябва да внимавате е върху етикетите на такива продукти да няма думичките оцветители, подобрители, консерванти, глутен или ГМО.

1.Плодове

Най-бързата и здравословна закуска. Специалистите съветват да изберете банани или ябълки. А най-хубавото е че можете да ги похапвате на път за работа. 
Коментари: 0