„Тракия“ готова през юли

Следващата седмица строителният министър Лиляна Павлова ще направи проверка, за да не се допуска компромис с качеството за сметка на бързината

Изпълнителят на магистрала „Тракия” е поел ангажимент да приключи предсрочно.  „Ние ще ги следим изключително строго, тъй като скъсяването на срокове по никакъв начин не може да действа на качеството”. Това каза министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова пред ТВ7.  Тя бе категорична, че през следващата седмица ще отиде на място, заедно с лаборатория, и ще инспектира, за да е сигурно, че съкратените срокове няма да са за сметка на качеството. Оптимистичният вариант за Лот 2 и Лот 3 на „Тракия” е за 1 юли, каза още тя.

Най-важното, което се случи за Сандански и региона е, че дадохме старт на Лот 4 на магистрала „Струма” – от Сандански до Кулата, каза още министърът. Трите от четирите лота на тази магистрала вече са в ход. Лот 1 се строи, а търгът за Лот 2 също е в ход. С археолозите по трасето се работи в синхрон. „Те поетапно освобождават терена и всъщност строителят на Лот 1 вече може да строи”, каза още тя. Очаква се до юни те да приключат работата си, обясни Павлова. 

Министърът посочи, че в момента откъдето и да се тръгне, се строи. Има напредък по софийския Околовръстен път и пътен възел „Яна”. Започва строителството на участъка на Околовръстното при магистрала „Люлин”, както и на София-Калотина и на северния скоростен път. Довършва се магистрала „Тракия”, довършва се „Марица”. Друг важен проект е четирилентовият път между Бургас и Слънчев бряг, за който сега започват тръжни процедури. „Това лято ще е готов и „Бургас-Меден рудник”, пътния възел, който започнахме”, добави министърът.

 

Коментари: 0