Twitter пуска музикално приложение днес

Потребителите ще могат да слушат части от музикални тракове директно от iTunes и Soundcloud

108 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Една от най-популярните социални платформи – Twitter, ще лансира днес собствена музикална услуга, предаде електронното издание CNET.

Приложението, наречено Twitter Music, ще препоръчва изпълнители и музика на потребителите на социалната мрежа на базата на различни персонализирани сигнали, като, например, Twitter акаунтите, за които сме сте абонирали. Потребителите ще могат да слушат части от музикални тракове директно от iTunes и Soundcloud, както и да гледат клипове от Vevo.

Според анализатори услугата ще бъде пусната или днес или през уикенда след официалното ѝ представяне на музикалния фестивал Coachella. Събитието, което е един от най-големите музикални форуми в САЩ, се провежда всяка година в калифорнийската пустиня. На фестивала винаги присъстват някои от най-големите съвременни имена от музикалната индустрия.

Информацията за подготвяната услуга се появи в общественото пространство още в началото на тази година. Очакванията на CNET са новото приложение да дебютира днес, макар че от американската компания все още запазват мълчание по въпроса.

Подкрепи Economic.bg