Услугите в България с най-добро съотношение цена/качество

Според направено проучване отношението между цената и качеството на предлаганите продукти и услуги у нас са на най-добро ниво

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Отношението между цената и качеството на предлаганите продукти и услуги у нас са на най-добро ниво. Това каза в ефира на БНТ Игнат Арсенов от Европейския потребителски център. По неговите думи това съотношение при зимните ни курорти ги нарежда на първо място в Европа.

Той обясни, че изследването е проведено в 23 държави от Стария континент. Мащабното проучване е обхванало над 400 курорта.

Директорът на дирекция "Маркетинг, реклама и информация в туризма" в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма Анелия Генова, изрази надеждата си тези данни да отговарят абсолютно на истината. Тя подкрепи тезата, като допълни, че състоянието на услугите е все по-добро и цитира и други изследвания, които доказват положителната тенденция. "Всяка година виждаме прогрес в състоянието на пистите и инфраструктурата за ски туризъм", каза тя.

"Не бих могла да кажа дали ще се увеличават цените на ски картите през настоящия сезон", каза Генова. По думите й курортите работят по създаването на все по-гъвкави варианти за пакети и карти, с което да са по-атрактивни за потребителите.

"За да може човек да има безоблачна бяла приказка като почивка през зимата, той трябва да проучи мястото, което е определил за отдих, предварително. Не трябва обаче да гледаме само цената. Необходимо е да сме изключително внимателни, защото прекалено ниската цена може да крие много рискове", каза Арсенов.

Анелия Генова от своя страна препоръча винаги човек да пътува със застраховка. "Тя може да е препоръчителна, но създава едно удобство при пътуването и комфорт при почивката", допълни експертът от икономическото министерство.

Коментари: 0