В Харманли организират протест "Срещу Сирия"

Няма разрешение за акцията, която цели блокада на международния път за Турция

192 ~ 1 мин. четене
Автор: Кристалина Илиева

Протест срещу бежанците е планиран за 15:00 часа във вторник в Харманли. Организатори на проявата са анонимни интернет-потребители, които са създали в социалната мрежа страница под надслов "Срещу Сирия".

Намерението на протестиращите е да блокират за един час следобед международния път за Турция, който преминава в непосредствена близост до бежанския лагер в Харманли.

Досега участие в протеста са потвърдили стотици потребители във Фейсбук. От кметството и от полицията съобщиха за bTV, че никой официално не е искал разрешение за протест.

Кметът Михаил Лисков потвърди, че разрешение за протест няма. "В социалната мрежа протестиращите я са видели бежанци, я не. Проблемите са вътре в лагера, а не отвън. Лагерът е от затворен тип", обясни Лисков.

Като проблеми, свързани с бежанците, кметът посочи липсата на канализация вътре в лагера, както и многократно превишения му капацитет. "По първоначален план бяха 400 човека, сега са 1200. Когото и да хванат, го пращат в Харманли. ДАБ трябва да се намеси, вътре е като гето", призова Михаил Лисков. "Нещата са трудно контролируеми. Ако не са полицаите, ще стане каша", допълни той.

Подкрепи Economic.bg