В Русия искат да отнемат родителските права на хомосексуалистите

Ако руската Дума одобри проекта, над 2 милиона хомосексуални родителя могат да загубат правата върху децата си

104 ~ 1 мин. четене
Автор: Десислава Младенова

В долната камара на руския парламент днес бе внесен законопроект, който предвижда отнемането на родителските права на хомосексуални родители. Проектът е бил внесен от Андрей Журавльов, член на управляващата партия Единна Русия, предаде РИА Новости.

Законопроектът се базира на американско социологическо изследване, според което сексуалната ориентация на родителите има огромен ефект върху психическото здраве  на децата и техните сексуални предпочитания. Според резултатите от изследването, тези деца са по-застрашени от самоубийства и е по-вероятно самите те да изпитват влечение към собствения си пол. Скандалното изследване бе официално обявено за невалидно от Американската социологическа асоциация.

Руската Дума ще възобнови работата си на 9-ти септември, но засега не се знае кога законопроекта ще бъде гласуван. Ако той бъде одобрен обаче, много хомосексуални руски родители могат да бъдат лишени от права върху децата си. Според информация, изложена в законопроекта, става дума за над два милиона души.

През юни страната прие закон, който забрани гей пропагандата, като за нарушителите се предвиждат глоби и присъди.  Това скандализира Запада, който остро осъди позицията на Русия.

Подкрепи Economic.bg