Вежди Рашидов заминава за Брюксел

Министърът ще държи реч на тема как взаимодействието между властта и бизнеса може да направи интернет по-безопасно място за децата

Министърът на културата Вежди Рашидов заминава за Брюксел, за да участва редовното заседание на Съвета на Европейския съюз „Образование, младеж, култура и спорт”.
   
Срещата на министрите на културата и аудиовизията на ЕС започва в 15 часа днес. На заседанието Вежди Рашидов ще направи изказване по темата "Как интернет да стане по-добро и по-безопасно място за децата в резултат на успешното взаимодействие между правителството и бизнеса".

Министърът ще се изкаже на заседанието на Съвета и по темата за управление на културата, като ще акцентира на бурното развитие на един цял отрасъл – културните и творчески индустрии, които дават и своя немалък принос в утвърждаване на иновации и нови професии за много хора, особено сред по-младите, като допринасят съществено и за икономическия растеж на България, добавят от пресцентъра на Министерството на културата.
    
Очаква се министър Рашидов да има отделна среща в Брюксел и с министъра на културата и комуникациите на Франция Орели Филипети, която също ще участва в заседанието на министрите на културата и аудиовизията от ЕС.

Коментари: 0