Виталий Кличко покани Янукович на дебат на площада

Янукович вече е отправял подобни предложение към опозиционния лидер

Снимка: ria.ru

140 ~ 1 мин. четене

Лидерът на партия „Удар“ Виталий Кличко призова президентът на Украйна Виктор Янукович да се появи следващата неделя на площада в Киев, за да участва в публичен дебат с протестиращите, предаде Интерфакс. Опозиционният лидер припомни, че самият Янукович е отправял покана към него за подобен дебат.

По-рано репортер на Агенция "Икономика" съобщи, че опозицията е провела видео конференция с полския министър Доналд Туск, чиято държава е лобист номер едно на Европейския съюз в Киев. Разговорът на премиера на Полша с Кличко (УДАР), Яценюка (Баткившчина) и Тягнибок (СВОБОДА) трябваше да се проведе още в сряда, но беше отменен заради това, че опозиционерите не намериха време да се съберат на едно място.

Междувременно от пресцентърът на Доналд Туск отбелезаха, че премиерът на Полша от 29 януари насам е провел поне 9 чуждестранни командировки и цели 13 срещи с лидери на ЕС, с които е обсъждал вариантите за разрешаване на кризата в Украйна.

В четвъртък вечер пък народът на Майдана и журналистите в пресцентъра на народната съпротива очакваха Виталий Кличко да се яви на сцената на Пл. „Независимост“, но това така и не се случи. Оказа се, че през деня той заедно с колегите Яценюк и Тягнибок първо се е срещнал със зам.-държавния секретар на САЩ Виктория Нуланд, след което е провел и преговори с премиера на Полша.  

Подкрепи Economic.bg