Водолази искат "Оставка" от морето край "Евксиноград"

Антиправителствените протести се пренесоха пред почивната база на властта край Варна

Снимка: facebook

3707 ~ 1 мин. четене

Морската почивна база на властта - резиденция "Евксиноград" край Варна бе блокирана по суша и вода в 53-ия ден на антиправителствени демонстрации. Десетки жители на Варна се събраха пред входа на базата, а двама водолази издигнаха лозунг "Оставка" от морето. Лодката им тръгна от плаж "Траката" и достигна до ръба на бетонната стена, която отделя плажа на резиденцията с този на "Траката".

Пред входа на резиденцията край морската столица се чуват скандирания "Оставка", "Вие сте позор, оставка и затвор", предава "Фокус". Сред развяващите се български знамена се виждат и лозунги с текст "Варна каза оставка", "БСП и ДПС, върнете купената власт", "Сбогом завинаги", "Да върнем България на хората" и "България не се продава".

В блокадата на резиденцията край Варна се включиха десетки хора от всички възрасти, като традиционно за оставка настояваха и майки с деца. Входът на "Евксиноград" се охранява от полицията и протестиращите реално нямат достъп дори до бариерата. Блокиран бе и международният път Е-87 в посока курортните комплекси и в посока Варна.

Междувременно в столицата близо 40 души, облечени в черно, се събраха на мълчалив протест пред сградата на Министерски съвет. Протестиращите избраха да изразят недоволството си с мълчание в знак на уважение към паметта на загиналите в рудник "Ораново" миньори. Хората казват, че ще почетат националния траур, но исканията им за оставка не се променят.

Подкрепи Economic.bg