Все повече фирми купуват електрическия Opel

Продажбите на модела Ampera в Европа са нараснали 3 пъти за 6 месеца

Германският автомобилен концерн Opel, който е собственост на американския гигант General Motors, е увеличил драстично продажбите към фирми на електрическата си кола, съобщиха от българското представителство на компанията.

През шестте месеца от март до октомври компанията е повишила близо 3 пъти продадените коли от модела Ampera от 700 до почти 2000 бройки. В най-голямата европейска икономика - Германия, продажбите към корпоративни клиенти са нараснали с над 50%, а в Холандия - с 200%. Данните за доставените превозни средства включват определен брой компании, които са поръчали до 20 автомобила Ampera, уточняват от Opel.

Литиево-йонна батерия на Ampera е с капацитет 16 кВтч и захранва електромотор с мощност 111 кВт, или 150 конски сили. В зависимост от стила на шофиране и експлоатационните условия могат да бъдат изминати от 40 до 80 километра без отделяне на вредни емисии в атмосферата. В режим на удължен пробег, който се активира, когато батерията достигне определено минимално ниво на заряд, мощността се предава на електрическа система, включваща генератор задвижван от 1.4-литров бензинов двигател с мощност от 63 кВт/86 к.с. Удълженият пробег позволява достигане на пълен пробег от над 500 километра без допълнително зареждане.

Коментари: 0