Watch e часовникът на Apple

Продажбите ще започнат в началото на следващата година, като най-ниската цена ще е 350 долара

Watch e часовникът на Apple

Дългоочакваният часовник на Apple се казва Apple Watch. Новото устройство беше представено от директора на компанията Тим Кук, който го определи като „първият нов продукт на Apple" след смъртта на основателя и идеолог Стив Джобс.

Часовникът е синхронизиран с iPhone, може да работи със същите приложения, както и да измерва здравословни показатели на притежателя си. На него можете да отваряте електронната си поща или да се свързвате с приятели наблизо, като може дори да им изпратите пулса си. Часовникът ще се свързва с други устройства и чрез Bluetooth. Зарежда се с безжично зарядно. Освен това чрез своя часовник можете да говорите с часовника на свой приятел.

Екранът е сензорен под сапфирено стъкло, без бутони на предния панел, а има такъв отстрани на екрана. Бутонът може и да се върти, чрез което се превключва режим часовник и режим приложения. Върху иконите пък трябва да бъде прилаган по-голям натиск, за да бъдат активирани. Самият часовник се включва при вдигане на ръката, можете да му давате и гласови команди какво да прави, тъй като работи и с програмата за гласово разпознаване Siri.

Apple Watch ще се предлага и с множество сменяеми каишки, включително метални, пластмасови, силиконови и кожени.  Продажбите ще започнат в началото на следващата година, като най-ниската цена ще е 350 долара.

Коментари: 0