"Явно плажуването и ваканцуването са много по-важни за БСП, отколкото бюджетът"

Бойко Борисов, председател на ГЕРБ

Цитат на деня:

56 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

"Явно плажуването и ваканцуването са много по-важни за БСП, отколкото бюджетът. Но очевидно и този път управляващите предпочитат да ваканцуват, вместо да се занимават с важните за държавата и гражданите въпроси"

Така лидерът на ГЕРБ и бивш министър-председател Бойко Борисов коментира решението на председателя на Народното събрание Михаил Миков да свика извънредно пленарно заседание на 30 август - ден преди да изтече отпуската на депутатите.

"Призовавам ръководството на парламента да свика незабавно извънредно заседание на Народното събрание, на което да бъде обсъдено президентското вето върху актуализацията на бюджета. Отлагането на заседанието чак за 30 август е прах в очите на хората. Явно плажуването и ваканцуването са много по-важни за БСП, отколкото бюджетът. Но очевидно и този път управляващите предпочитат да ваканцуват, вместо да се занимават с важните за държавата и гражданите въпроси", коментира Борисов.

"Ако те не свикат заседание, ГЕРБ ще инициира свикването на извънредното заседание като събере 48 депутатски подписа, както е записано в правилника на парламента. Недопустимо е да се почива, когато държавата е изправена пред толкова неясноти. За нас ветото на президента е обосновано и очаквано. Многократно повторихме в парламента, че има много неясноти и съмнения по отношение дълга от 1 милиард, който искат да вземат управляващите. Когато харчим парите на българския данъкоплатец, трябва да сме много внимателни. Още по-внимателни трябва да бъдем, когато харчим пари на кредит, защото ще ги плащат следващите поколения", се посочва още в позицията на Борисов.
 

Подкрепи Economic.bg