Южнокорейци инвестират в биоземеделие у нас

Интересът на инвеститорите по-конкретно е към развиване на птицевъдство във Видинския регион

276 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Бизнесмени от Южна Корея имат намерение да инвестират в биологичното земеделие и животновъдство във Видинския регион. Това стана ясно по време на среща на областния управител Кръстьо Спасов и посланика на Република Корея у нас - Шин Мен-хо във Видин, предаде БТА.

Интересът на инвеститорите по-конкретно е към развиване на птицевъдство, тъй като в сферата на селското стопанство страната ни се ползва с голям авторитет в Република Корея. Посланик Шин Мен-хо не изключи инвеститорски интерес от страна на корейски компании в строителството, инфраструктурата и комуникациите.

По думите на Кръстьо Спасов основен приоритет в развитието на региона е възстановяването на транспортните връзки по суша, въздух и вода. По-важните проекти в сферата са изграждането на магистрален път Видин-Враца до магистрала "Хемус", строителството на тунел под прохода Петрохан, модернизация на жп линията Видин-София и възстановяването на летище Видин като летателна площадка. Изграждането на панорамен крайдунавски път от Видин до Силистра също е сред приоритетите проекти, както и пълноценното използване на река Дунав за товарни и пътнически превози.

Коментари: 0