Задава се евтино Porsche 911

От 911 Blu Edition ще бъдат направени само 300 екземпляра

300 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Легендарният модел 911 на германският производител на луксозни спортни автомобили Porsche вероятно ще се появи и във вариант с по-ниска цена. Информацията все още не е официално потвърдена, но много усилено се говори, че германците ще пуснат нискобюджетна версия на най-култовия си модел 911 Convertible. В мрежата изтече снимка, на която се синьо кабрио с червен мек таван, като спекулациите са, че това е версията Blu Edition, съобщи fakti.

Най-вероятно нискобюджетното Porsche 911 ще бъде пуснато за 50-годишнина на модела. Очакванията са 911 Blu Edition да се превърне не просто в по-евтин вариант на 911 Convertible, а цената му да е най-ниската от всички модели с индекс 911.

Най-вероятно двигателят ще е 3.4-литров опозитен, а към него ще бъде монтирана фирмената автоматична трансмисия с два съединителя PDK. Динамиката ще е сравнима с тази на модели като Porsche Boxster или Porsche Cayman.

Сред другите особености на 911 Blu Edition ще се открояват старт-стоп система, гуми с нисък коефициент на съпротивление, както и с композитен твърд таван, който ще тежи само 22 килограма. От Porsche 911 Blu Edition ще бъдат направени само 300 екземпляра.

Подкрепи Economic.bg