Задържаха директора на Societe Generale в Русия заради подкуп

Органите вече разпитват Владимир Голубков "по подозрения в получаване на незаконна парична компенсация" в размер на 5 милиона руби (159 600 долара)

156 ~ 1 мин. четене

Изпълнителният директор на руския клон на френската банка Societe Generale Росбанк, Владимир Голубков, бе задържан в Москва в сряда по подозрение за получаване на подкупи, съобщава Reuters.

Прокуратурата издаде заповед за задържане и вече разпитва Голубков "по подозрения в получаване на незаконна парична компенсация" в размер на 5 милиона руби (159 600 долара), съобщи руското вътрешно министерство в изявление. Голубков също така е подозиран в склоняване към даване на подкуп за 1.5 милиона долара за отпускане на кредит.

Финансови анализатори коментират, че скандалът ще попречи на банката да стабилизира позицията си на финансовите пазари, и то точно в момент, когато има най-голяма нужда от това.

Разпитът на изпълнителния директор съвпада с обещанията на президента Владимир Путин да се бори с корупцията по високите етажи на властта, в бизнеса и обществения живот.

Задържан е и втори мениджър от Росбанк, но името му не се съобщава. Засега от финансовата институция отказват да дадат коментар.

Подкрепи Economic.bg